Kapr „na modro“

Už máte dost experimentování a chcete si o Vánocích dopřát tradiční českou kuchyni?

Suroviny na 4 porce:

4 plátky kapra uvařené v rybím vývaru

Na omáčku:

Také vás může zajímat ...

větší mrkev

½ celeru

1 cibule

4 bobkové listy

slunečnicový olej

4 lžíce švestkových povidel

rybí vývar

1 dl černého piva

1 dl červeného vína

perník na strouhání

mandle na ozdobu

Postup:

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme do zlatohnědé barvy, přidáme povidla, zalijeme rybím vývarem, černým pivem a červeným vínem, zahustíme nastrouhaným perníkem, vaříme asi 15 minut, poté přepasírujeme přes husté síto. Porce kapra osolíme a uvaříme v silném rybím vývaru – pozvolna táhneme 10−12 minut.

Na talíř servírujeme omáčku, kapra a sypeme sekanými mandlemi.

Jako příloha se hodí brambory.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...