Můj čas na kafíčko

Kapr „na modro“

Už máte dost experimentování a chcete si o Vánocích dopřát tradiční českou kuchyni? 

Suroviny na 4 porce:

4 plátky kapra uvařené v rybím vývaru

Na omáčku:

větší mrkev

½ celeru

1 cibule

4 bobkové listy

slunečnicový olej

4 lžíce švestkových povidel

rybí vývar

1 dl černého piva

1 dl červeného vína

perník na strouhání

mandle na ozdobu

Postup:

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme do zlatohnědé barvy, přidáme povidla, zalijeme rybím vývarem, černým pivem a červeným vínem, zahustíme nastrouhaným perníkem, vaříme asi 15 minut, poté přepasírujeme přes husté síto. Porce kapra osolíme a uvaříme v silném rybím vývaru – pozvolna táhneme 10−12 minut. Na talíř servírujeme omáčku, kapra a sypeme sekanými mandlemi. Jako příloha se hodí brambory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden