Babiččina bublanina

Chystá se k vám neohlášená návštěva a chcete jí nabídnout něco ke kafi? Tuto skvělou bublaninu budete mít hotovou raz dva.

Suroviny – 4 vejce – 160 g polohrubé mouky – 140 g krupicového cukru – 100 ml mléka – 100 ml slunečnicového oleje – 1 balení vanilkového cukru – 1 balení prášku do pečiva – špetka soli – tuk a mouka na plech – 300 g třešní

Postup

1. V míse dobře ušlehejte cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidejte prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Šlehejte přibližně 2 minuty.

Také vás může zajímat ...

2. Do vzniklého řidšího těsta přidejte sníh z bílků a zlehka zamíchejte.

3. Těsto nalijte do vymaštěného a vysypaného plechu a navrch položte omyté a osušené ovoce, které obalíte v hladké mouce, aby při pečení nekleslo ke dnu.

4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 160 ºC na zhruba 35 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...