Babiččiny šunkofleky

Do zlatova upečené šunkofleky s křupavou sýrovou krustou jsou oblíbenou českou klasikou.

Suroviny na 4 porce

– 350 g těstovin (kolínka) – 1 lžíce olivového oleje – 1 lžíce sádla – 1 cibule – 200 g moravského uzeného masa – 100 g čabajky – 100 g točeného salámu – 100 g slaniny – 150 g eidamu – sůl, pepř – tuk na vymazání formy – 5 vajec

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Kolínka uvařte v osolené vodě. Sceďte, vmíchejte lžíci olivového oleje, aby se nelepily, a nechte vychladnout.

2. Na pánvi rozpusťte sádlo a krátce na něm orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Moravské uzené, čabajku a točený salám nakrájejte na tenká kolečka nebo kostičky. Slaninu pokrájejte na proužky, sýr nastrouhejte na struhadle nahrubo.

3. Pokrájené uzeniny smíchejte s orestovanou cibulkou a pak promíchejte s těstovinami. Osolte a opepřete. Směs dejte do zapékací formy vymazané tukem. Posypte nastrouhaným sýrem a přelijte rozšlehanými vejci. Pečte zakryté v rozehřáté troubě na 180 ºC asi 20 minut. Pak odkryjte a pečte do zlatavé kůrky asi 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...