Bezlepkové muffiny s kousky jablíček

shutterstock_225170332

Jablečné muffiny z pohankové mouky provoněné skořicí a vlašskými ořechy jsou skvělou a zdravou svačinkou.

Suroviny na 12 kusů – 200 g pohankové mouky – 100 g bezlepkové mouky – 1 vejce – 50 g másla – 250 g měkkého tvarohu – 2 lžíce medu – 2 lžičky jedlé sody – ½ lžičky citronové kůry – ½ lžičky mleté skořice – mléko podle potřeby – 2 jablka – 2 hrsti vlašských ořechů

Postup

1. Smíchejte tvaroh s vejcem, rozpuštěným máslem a medem. Bezlepkovou a pohankovou mouku promíchejte s citronovou kůrou a jedlou sodu, a pak tuto sypkou směs pozvolna smíchejte s tvarohovou. Pokud je těsto moc tuhé, přidejte trošku mléka.

Také vás může zajímat ...

2. Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a promíchejte s mletou skořicí a nasekanými vlašskými ořechy.

3. Formu na muffiny vystelte papírovými košíčky nebo vymažte máslem. Na dno formiček dejte dvě lžíce těsta, pak jablečno-ořechovou směs a pak opět dejte těsto, asi do výšky tří čtvrtin. Vidličkou udělejte okrasnou spirálu.

4. Muffiny pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 až 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...