Čarujte s bylinkami jako vaše babičky

Srdce ze sušených bylinek, krásná a voňavá dekorace.

Nejčastěji se z nich vyrábějí odvary, nálevy, prášky, studené výluhy, či bylinná vína. Víte, jak na ně?

Odvar

Bylinku vaříte asi 10 minut, má-li však hodně tuhé části, pak o něco déle (například dubová kůra se vaří půl hodiny).

Nálev

Bylinky spaříte horkou vodou a necháte až 20 minut vyluhovat.

Studený výluh

Bylinky se 8 hodin louhují ve studené vodě. Potom se výluh přivede k varu.

Prášek

Vyrábí se z usušených rozetřených listů a květů, nebo v hmoždíři z roztlučených bobulí či kořenů. Lze ho přidat do jídla, užívat se lžící vody nebo ho použít k přípravě čaje.

Víno

Do bílého vína naložíte pokrájené listy a stonky bylinky. Po 8 dnech víno scedíte a slijete.

Olej

Do sklenice vložíte pokrájené listy, květy či stonky a zalijete olivovým olejem. Za pár týdnů přecedíte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...