Červená řepa zlepšuje myšlení

shutterstock_234463327(2)

V léčitelství se využívá k léčbě revmatizmu a cévních onemocnění. Je vhodnou prevencí proti rakovinovému onemocnění, odstraňuje zácpu, zahání únavu a zpevňuje pokožku.

Léčivé účinky červené řepy se zvyšují, pokud se konzumuje syrová. Vylučuje sůl z těla, pomáhá při rekonvalescenci po borelioze a klíšťové encefalitidě a má pozitivní vliv na zrak. Podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra. Aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zlepšuje zásobování buněk kyslíkem. Vyvolává optimističtější náladu, zbavuje střeva jedovatých látek a odstraňuje zácpu.

Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.

Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště z mozku.

Také vás může zajímat ...

Tipy na správné užití

Jezte nejlépe syrovou řepu nebo šťávy z organické řepy. Ve vařené řepě se obsah užitečných látek rapidně snižuje. Na dobré čištění střev byste každý den měli vypít skleničku šťávy z červené řepy, kterou můžete doplnit šťávou z jablek. Pokud vás trápí vysoký tlak, vyzkoušejte skleničku šťávy se lžící medu. Na chřipku nebo angínu si můžete odšťavnit deset řep, dvě mrkve a kousek celeru.

Léčivé účinky šťávy také pomáhají překonat potíže, které v těle vyvolává menopauza, šťáva upravuje krevní oběh, má močopudné účinky a povzbuzuje metabolismus. Pokud potřebujete dobrého pomocníka při hubnutí, tuto roli docela dobře může plnit salát, který uděláte ze třech uvařených řep, jedné cibule a jedné velké rychlokvašky.

Jediný, kdo by si při konzumaci červené řepy měl dávat pozor, je diabetik.

Obsahuje vyšší množství sacharidů, tudíž by v jeho jídelníčku měla být zastoupena s rozumem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...