Můj kousek štěstí

Česká zmrzlinová klasika

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 10 Kč

Zmrzlina, kterou můžete dochutit, jak uznáte za vhodné.

Suroviny na 5 porcí


  • 1/4 l smetany

  • 8 žloutků

  • ½  lusku vanilky

  • 200 g pískového cukru


Postup:

  1. Ve smetaně rozmícháme žloutky s cukrem a vložíme i s miskou do vodní lázně. Přidáme vanilku - lusk vanilky rozpůlíme, vyškrábneme dužninu a dáme do mléka. Přidat můžeme i lusk samotný, je velmi aromatický.

  2. Za stálého míchání směs zahříváme až k bodu varu, pak odstavíme a občas zamícháme. Vychladnout hmotu ještě přecedíme a naporcujeme do zmrzlinovače či krabičky, vhodné pro ukládání potravin, dobře zakryjeme a dáme zchladit, nejlépe do druhého dne.

  3. Dochucovat můžeme těsně před zmrazením, kdy do hmoty přidáme ovocný protlak nebo kousky ovoce či opražené, jemně nastrouhané ořechy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden