Moje sladké tajemství

Česnekové uzlíky

Suroviny:


  • hotové těsto na pizzu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 3 lžíce másla

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíci nasekané petrželky

  • hrubozrnnou sůl

  • hladkou mouku na vál


Postup:

Těsto rozválíme na čtverec a ten poté rozkrojíme na dva obdélníky a každý pak nakrájíme na 12 proužků.

Zavážeme do uzlíku, položíme na plech a přikryjeme utěrkou. Plechy s uzlíky dáme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 5 minut. Pak plechy obrátíme, aby uzlíky které byly vzadu, byly vpředu, a pečeme dalších asi 5 minut, dokud nejsou uzlíky propečené i uvnitř a na vrchu zlatavé.

V kastrůlku rozehřejeme olej s máslem, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme petrželku a horké uzlíky ihned potřeme směsí a posolíme..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden