Cheeseburger s klobásou chorizo a červenou cibulí

shutterstock_148461995

Hlávkový salát můžete nahradit listy z čerstvého špenátu.

Suroviny na 4 porce:

500 g mletého hovězího masa, 250 g oloupané klobásy chorizo, pepř, sůl, olivový olej na potření, 4 hamburgerové housky (bulky), 2 lžičky dijonské hořčice, 250 g hlávkového salátu, 150 g tavené plátky sýra Cheddar, 1 červená cibule

Také vás může zajímat ...

Postup:

  1. Mleté maso dáme od mísy, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti opepříme a osolíme.
  2. Poté z masa vytvarujeme 4 burgery, potřeme je z obou stran olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
  3. Rozkrojíme housky, spodní díly potřeme dijonskou hořčicí, na to položíme list hlávkového salátu, burger a sýr. Přidáme ještě kousek hlávkového salátu a na kroužky nakrájenou cibuli
  4. Nakonec vše přiklopíme vrchním dílem housky a krátce zapečeme v uzavřeném grilu nebo v alobalu..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...