Můj kousek štěstí

Cheeseburger s klobásou chorizo a červenou cibulí

Hlávkový salát můžete nahradit listy z čerstvého špenátu.

Suroviny na 4 porce:

500 g mletého hovězího masa, 250 g oloupané klobásy chorizo, pepř, sůl, olivový olej na potření, 4 hamburgerové housky (bulky), 2 lžičky dijonské hořčice, 250 g hlávkového salátu, 150 g tavené plátky sýra Cheddar, 1 červená cibule

Postup:


  1. Mleté maso dáme od mísy, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti opepříme a osolíme.

  2. Poté z masa vytvarujeme 4 burgery, potřeme je z obou stran olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

  3. Rozkrojíme housky, spodní díly potřeme dijonskou hořčicí, na to položíme list hlávkového salátu, burger a sýr. Přidáme ještě kousek hlávkového salátu a na kroužky nakrájenou cibuli

  4. Nakonec vše přiklopíme vrchním dílem housky a krátce zapečeme v uzavřeném grilu nebo v alobalu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden