Cherry pstruh

shutterstock_243316915b

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč

Grilovaný pstruh s cherry rajčaty se řadí mezi nejčastější grilovací variace v době rybářské sezony.

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...
  • 4 vykuchaní pstruzi
  • 400 g cherry rajčat (může být i více)
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g anglické slaniny (plátky)
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • 2 jarní cibulky
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • bílý mletý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Pstruhy řádně opláchneme a osušíme. Každou rybu samostatně vložíme na alobal, vyložený slaninou, hřbetem dolů a s rozevřeným břichem vzhůru. Osolíme je a opepříme. Do každé vložíme cca ¼ snítky rozmarýnu.
  2. Přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky a společně s nasekaným česnekem přidáme na ryby. Posypeme najemno nakrájenou cibulkou, zakapeme olejem a bílím vínem.
  3. Ryby důkladně pak důkladně zabalíme do alobalu a vložíme na gril a pečeme asi 15 minut a jednotlivé balíčky průběžně otáčíme.
  4. Pečené pstruhy posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme podávat.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...