Můj kousek štěstí

Domácí hamburger

Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 18 Kč

Nepodává se zpravidla jako hlavní jídlo, ale dokáže vás velmi dobře zasytit obzvlášť, podáte-li ho s hranolky a oblohou.

Suroviny na 4 porce


  • 400 g mleté míchané maso

  • 1 ks vejce

  • 3 stroužky česneku

  • 2 střední cibule

  • 4 hamburgerové housky

  • sůl, mletý pepř

  • 2 lžíce rozpuštěného másla

  • listy salátu

  • 1 rajče

  • olej na smažení


Dip

  • 2 lžíce majonézy

  • ½ lžičky polotučné hořčice


Postup

  1. Jednu cibuli na jemno nasekáme do masa. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Vypracujeme a vytvarujeme do tvaru hamburgerů, které z obou stran opečeme na rozehřáté pánvi.

  2. Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Můžeme je položit na plech a na 3-5 minut vložit do rozehřáté trouby, není to nezbytné.

  3. Připravíme si jednoduchý dip – smícháme majonézu s hořčicí. Zvlášť si usmažíme cibulku, chutnější je zkaramelizovaná (zasmaží se s přidáním lžičky cukru a 1/4  lžičky octa).Spodní vnitřní část potřeme dipem, položíme plátek salátu, pak hamburger, na něj můžeme dát dip nebo kečup či samotnou majonézu, pak položíme kolečko rajčete a na vrch posypeme zasmaženou cibulkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden