Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 18 Kč
Nepodává se zpravidla jako hlavní jídlo, ale dokáže vás velmi dobře zasytit obzvlášť, podáte-li ho s hranolky a oblohou.
Suroviny na 4 porce
- 400 g mleté míchané maso
- 1 ks vejce
- 3 stroužky česneku
- 2 střední cibule
- 4 hamburgerové housky
- sůl, mletý pepř
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- listy salátu
- 1 rajče
- olej na smažení
Dip
- 2 lžíce majonézy
- ½ lžičky polotučné hořčice
Postup
- Jednu cibuli na jemno nasekáme do masa. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Vypracujeme a vytvarujeme do tvaru hamburgerů, které z obou stran opečeme na rozehřáté pánvi.
- Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Můžeme je položit na plech a na 3-5 minut vložit do rozehřáté trouby, není to nezbytné.
- Připravíme si jednoduchý dip – smícháme majonézu s hořčicí. Zvlášť si usmažíme cibulku, chutnější je zkaramelizovaná (zasmaží se s přidáním lžičky cukru a 1/4 lžičky octa).Spodní vnitřní část potřeme dipem, položíme plátek salátu, pak hamburger, na něj můžeme dát dip nebo kečup či samotnou majonézu, pak položíme kolečko rajčete a na vrch posypeme zasmaženou cibulkou..