Moje sladké tajemství

Dýňové rizoto

Suroviny:


  • 1 kg dýně Hokkaido

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 2 varné sáčky kulatozrnné rýže

  • 1,5 l zeleninového bujonu

  • 50 g másla v1 cibule

  • 1 malá sklenička bílého vína

  • 50 g parmazánu


Postup:

Troubu předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící oleje. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 30 minut. Mezitím vložíme dva sáčky rýže do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. V jiném hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme cibuli a 10 minut za občasného míchání opékáme. Přidáme okapanou rýži, vlijeme víno a za občasného míchání jej necháme odpařit. Jednu polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmícháme do rýže. Na konec do rizota přidáme pečené kousky dýně, zamícháme a posypeme nasekaným parmazánem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden