Francouzská cibulačka

Delikatesa pro opravdové fajnšmekry

Vůbec nelitujte si kvůli této polévce zakoupit láhev dobrého portského vína. Párkrát do roka si ji uvařte a dostanete se na francouzský venkov, který dokáže ocenit a na pravém místě a ve správném množství použít portugalské bohatství.

Suroviny na 4 poce:

500 g cibule (400 g bílé + 100 g červené)

80 g másla

Také vás může zajímat ...

20 g hladké mouky

1 litr zeleninového vývaru

2 lžíce bílého portského vína

75 g strouhaného Ementálu

1 žloutek

2 lžíce smetany

4 plátky francouzské bagety nebo veky

Postup:

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.

Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou. Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.

Příprava: 40 min.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...