Francouzský koláč

Suroviny na těsto:

200 g hladké mouky

100 g másla

100 g cukru

Také vás může zajímat ...

1 vejce

sůl

Na náplň:

500 g rebarbory

2 lžíce cukru

2 cm zázvoru

3 vejce

70 g medu

250 g řeckého jogurtu

1 lžíce škrobu

vanilka

Postup:

Smíchejte všechny suroviny na těsto, zabalte do sáčku a nechte v lednici odpočinout. Řapíky nakrájejte na kousky, přidejte nastrouhaný zázvor a cukr a promíchejte. V jiné nádobě spojte zbylé ingredience na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C a formu vymažte. Vyválejte těsto a pokryjte jím dno a boky formy. Částí s rebarborou pokryjte dno a přelijte tekutou směsí.

Pečte asi 40 minut do zezlátnutí.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...