Moje chvilka pohody

Francouzský quiche

Chuť pórku báječně vynikne ve skvělém slaném koláči s kuřecím masem a houbami. Podávat ho můžete třeba k večeři.

Suroviny

Na těsto - 280 g hladké mouky - 160 g másla - 8 lžic vody - špetka soli

Na náplň - 1 lžíce másla - 1 lžíce olivového oleje - 2 pórky - 100 g kuřecích prsou - 50 g lesních hub - 3 vejce - 280 ml smetany ke šlehání - 100 g eidamu - sůl, pepř

Postup

1. Mouku, studené máslo a špetku soli zpracujte rukama na drobenku. Zalijte vodou a vytvarujte těsto. Zabalte ho a nechte 30 minut odpočívat v lednici.

2. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučněném vále a rozprostřete ho do koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Těsto předpečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut.

3. Na náplň rozehřejte na pánvi máslo a olivový olej. Zvolna opečte pórek pokrájený na kolečka. Pak přidejte maso pokrájené na kousky a očištěné, nakrájené houby a krátce orestujte.

4. Směs nalijte na předpečený korpus a zalijte vejci, které prošleháte se smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete. Pečte v troubě při 190 °C asi 30 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden