Grilované, a přece dietní

shutterstock_290043563

Hitem následujících měsíců bude samozřejmě grilování. Bojíte se však, že kvůli večerním hostinám opět nezapnete vaše oblíbené kalhoty? Grilování se vzdávat rozhodně nemusíte. I ze zdravých surovin totiž vykouzlíte báječné grilované hody, po kterých rozhodně nepřiberete.

Plněné paprikové lusky

Suroviny na 4 porce:

  • 4 žluté papriky
  • 4 červené papriky
  • 200 g celozrnného kuskusu (suchý stav)
  • 80 g balkánského sýru
  • 120 g sušených rajčat v oleji
  • čerstvé oregano
  • bazalka
  • sůl

Postup:

Také vás může zajímat ...

Odkrojíme vrchní část paprik a odstraníme zrníčka. Kuskus necháme nabobtnat a smícháme jej s nastrouhaným balkánským sýrem a vmícháme nakrájená sušená rajčata. Dochutíme solí, oreganem a bazalkou. Promícháme a směsí vyplníme papriky. Přiklopíme, svážeme provázkem a grilujeme dozlatova. Papriky průběžně obracíme.

Na talíři vypadají skvěle a chutnají ještě líp!

shutterstock_219724768

Zeleninová jehla s provensálským kořením

Suroviny na 4 porce:

  • 16 středních žampionů
  • 2 papriky
  • 16 cherry rajčátek
  • 3 větší cibule
  • kvalitní olivový olej
  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • nízkotučný tvaroh
  • čerstvé bylinky dle chuti
  • sůl a pepř

Postup:

Papriky nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, cherry rajčátka necháme v celku. V míse smícháme olej, citrónovou šťávu, směs provensálského koření, prolisovaný česnek a pepř. V marinádě následně smočíme papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalíme také cibuli. Zeleninu napichujeme střídavě na jehly. Grilujeme na předehřátém grilu cca 10 minut.

Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozděláme s čerstvými nakrájenými bylinkami, můžeme přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčíme v bylinkové omáčce.

Tvaroh můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.

shutterstock_534980554

Vyzkoušejte grilovanou exotiku!

Pokud už vás nebaví grilovat maso a zeleninu, můžete zkusit ovoce. Je to sladká lahůdka, kterou si zamiluje i zapřísáhlý masožravec. Bohatě vám k tomu postačí banán, který ogrilujte ve slupce asi 12-15 minut. Pak jej oloupejte, nakrájejte na šikmá kolečka a podávejte ke grilovanému masu jako přílohu. Uvidíte, že vám bude chutnat. Doslova totiž voní exotikou!

Navíc ho můžete zapéct s alkoholem, třeba rumem či slivovicí.

Nic tím nezkazíte, naopak grilovaní dodáte tu správnou šťávu.

shutterstock_576052069

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...