Grilované chobotničky

Suroviny na 2 porce:

1 chobotnice
1 cibule
1 mrkev
1 celer
2 stružky česneku
bobkový list
celý černý pepř
nové koření
0,2 l bílého vína
rukola
cherry rajčata
olivový olej

na marinádu: 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce červeného vinného octa 1 lžíce medu 1 lžička sambal (chili pasta) 1 pomeranč lístky bazalky ½ citronuPostup: Do hrnce dáme vodu, víno, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře, nové koření a chobotnici. 2,5 kg chobotnici vaříme 45–60 minut. Do mísy dáme vinný ocet, olivový olej, med, samba, bazalku, šťávu z citronu a pomeranče dáme.

Osolíme, opepříme a promícháme. Až se chobotnice uvaří, odkrojíme jí zobáček a hlavu, nekonzumují se. Následně odkrojíme chapadla, která vložíme do marinády. Rozpálíme olivový olej a na něm je dozlatova osmahneme.

Také vás může zajímat ...

Na pánvi je ještě lehce osolíme a opepříme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...