Grilovaný losos se salátem a malinovým přelivem

Vyzkoušejte neobvyklou, ale velmi chutnou úpravu oblíbeného lososa.

Suroviny na 4 porce:

filet lososa

směs sušené mořské řasy s pepřem

Také vás může zajímat ...

olivový olej

limetky

rajčata

červená cibule

čerstvý koriandr

na přeliv:

maliny

kapary

olivový olej

Postup: Filet lososa osolíme, poprášíme řasou a pepřem, pokapeme olivovým olejem. Takto připravené maso vložíme do grilovacích kleští a pečeme z obou stran 5 minut. Současně s lososem opečeme na grilu i napůl rozkrojené limetky. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Maliny, kapary a olej společně zlehka zamícháme.

K porci pečeného lososa servírujeme rajčata, posypeme cibulkou, koriandrem, zakápneme malinovým dresinkem.

Extratip: V sezóně chřestu podáváme místo salátu vařený chřest.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...