Guláš v zelenině

Suroviny na 8 porcí:

2 lžíce slunečnicového oleje

1 kg libového hovězího masa

2 velké cibule

Také vás může zajímat ...

10 mrkví

2 lžíce hladké mouky

0,5 l tmavého piva

1 hovězí masoxová kostka

sůl a pepř podle chuti

špetka cukru

3 bobkové listy

1 větší snítka tymiánu

Postup:

Maso nakrájíme na větší kostky, troubu předehřejeme na 160 °C. Olej rozpálíme v litinovém kastrolu či pekáčku (ideální je s pokličkou) a opečeme na něm důkladně maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Mělo by to trvat asi 10 minut. Potom maso vyndáme a v kastrolu opečeme nahrubo nakrájenou cibuli s většími kousky mrkví, dokud neztmavnou – pak je posypeme moukou a zamícháme.

Maso vrátíme k zelenině i se šťávou, promícháme, podlijeme pivem a přidáme rozdrobenou kostku masoxu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme bobkový list s tymiánem a pár minut povaříme. Přiklopíme a pečeme asi dvě a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne.

Podáváme s bramborovou nebo celerovou kaší.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...