Moje chvilka pohody

Houbové rizoto se špenátem

Rizota na všechny způsoby se těší velké oblibě u všech kategorií strávníků. Nedají moc práce a chutnají výborně.

Suroviny na 4 porce - 300 g rýže parboleid - 1 cibule - 1 l zeleninového vývaru - 250 g listového špenátu - 250 g žampionů nebo směsi lesních hub - 170 g smetanového taveného sýra - olivový olej - sůl, pepř

Postup

1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět v hrnci na rozpáleném olivovém oleji. Přisypte rýži a krátce, asi 2 minuty, orestujte.

2. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte, přiklopte a za občasného míchání vařte asi 8 minut. Přidejte nasekaný špenát a očištěné, na kousky pokrájené houby, promíchejte a duste asi ještě 8 až 10 minut, dokud se vývar nevsaje a rýže nezměkne.

3. Nakonec vmíchejte sýr, který nechte rozpustit, a podle chuti osolte a opepřete. Naservírujte na talíře, můžete ozdobit bylinkami, a ihned podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden