Hovězí kližka na černém pivu

Suroviny na 6 – 8 porcí:

1 kg hovězí kližky

250 g slaniny

300 g cibule

Také vás může zajímat ...

chilli papričky

česnek

2 l hovězího vývaru

houby čerstvé nebo sušené

rozmarýn

tymián

100 g cukru

1 l černého piva

pepř, sůl

škrob

Postup:

  1. Na vyškvařené slanině orestujeme cibuli dotmava a poté i maso nakrájené na větší kousky. Až se maso zatáhne, přidáme podle chuti nasekané chilli papričky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, přidáme houby (sušené i s vodou, ve které jsme je krátce namáčeli), svazek rozmarýnu s tymiánem a přivedeme k varu.
  2. Mezitím si na pánvi utavíme z cukru karamel. Ten zalijeme pivem a necháme v něm rozvařit. Poté ho přidáme do hrnce k masu a pod pokličkou dusíme dvě až tři hodiny. Až maso změkne, dochutíme omáčku pepřem, solí a lehce zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Krátce provaříme a můžeme podávat.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...