Hovězí Wellington

Suroviny na 4 porce:

200 g parmské šunky

2 žloutky

400 g listového těsta

Také vás může zajímat ...

500 g čerstvé žampiony

50 ml olivového oleje

600 g hovězí svíčkové

50 g francouzská hořčice

100 g listového špenátu

mletý pepř

hrubozrnná sůl

potravinářská folie

Postup:

Maso odblaníme, přepůlíme a vydatně osolíme a opepříme. Zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji (cca 2 minuty) aby se maso zatáhlo. Přendáme na talířek, pomažeme celé hořčicí a dáme do lednice vychladnout. Spaříme listový špenát, slijeme a necháme vychladnout. Žampiony rozmixujeme na fáš, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme tak dlouho, až zredukujeme většinu vody.

Necháme vychladnout.

Na folii si rozložíme plátky šunky, tak, aby se centimetr překrývaly.Vytvoříme plát, aby do něj šlo zabalit maso. Poklademe špenátem a vrstvou hub. Doprostřed vložíme maso, zabalíme i s folií, utáhneme a dáme na 15 minut do lednice. Stejně připravíme i druhý balíček. Na pomoučněném vále rozválíme dva větší pláty těsta (3 mm silné).

Z balíčků masa odstraníme folii, vložíme na střed těsta, aby zbylo cca 5 cm na překrytí, okraje pomažeme žloutky, zavineme, odřízneme přebytečné těsto a pořádně stiskneme kraje, tak aby šťáva nevytékala.Dáme do zapékací misky, potřeme žloutky a osolíme hrubozrnnou solí. Špejlí vytvoříme dírku, aby mohla unikat pára a těsto neprasklo. Pečeme v troubě rozpálené na 180–200 °C.

Maso necháme 10 minut odpočívat na prkénku, a pak nakrájíme na vyšší plátky a servírujeme.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...