Hříbková omáčka

Příprava: 40 minut, Náročnost: 2, Cena: 10 Kč

Královskou houbou českých lesů je pravý hřib.

Suroviny:

Také vás může zajímat ...
  • 400 g houby
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml šlehačky
  • 100 ml zakysané smetana
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • petrželka nebo pažitka
  • pepř
  • sůl

Postup

  1. Cibule nasekáme nadrobno a na rozpuštěném másle ji necháme zesklovatět.
  2. Očištěné houby nakrájíme asi na 3 mm plátky a přidáme je k cibuli a zhruba 10 minut je za stálého míchání dusíme.
  3. Pak přidáme sladkou smetanu, okořeníme a opět za stálého míchání dusíme dalších 5 minut. Pak vmícháme zakysanou smetanu a přivedeme k varu.
  4. Můžeme podávat s noky či knedlíky. Omáčku servírujeme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou či pažitkou..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...