Hrnková bublanina s rybízem

Suroviny na 8 porcí:

4 lžíce oleje

1 hrnek džemu

1 hrnek krystalového cukru

Také vás může zajímat ...

1 hrnek mléka

1 balíček kypřicího prášku do pečiva

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek polohrubé mouky

2 vajíčka

700 g čerstvého rybízu

na vysypání a vymazání formy:

1 lžíce mouky 1 lžíce tuku

Postup:

Žloutky s cukrem vymíchejte do pěny. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijte olej, mléko a vše dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklaďte ovocem. Pečte asi 30 minut při 180 °C.

Hotový koláč nechte mírně zchladnout, nakrájejte na kousky.Potřete rozmíchaným džemem (nejlépe rybízovým) a podávejte.

Příprava: 50 minut

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...