Můj kousek štěstí

Hrušková s karamelem

Marmelády podle Lucie Klimešová

Účastnice Světového mistrovství marmelád v britském Dalemainu Lucie Klimešová v roce 2016 vybojovala čtyři medaile za své marmelády. Na svém kontě má zhruba třicet netradičních, kterými se můžete inspirovat i vy.

Suroviny na 1,25 kg


  • 1 kg hrušek

  • 300 g cukru

  • 1 čajová lžíce mleté skořice

  • vymačkaná šťáva z 1 citronu

  • 10 g citrusového pektinu


Postup

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce nasypeme přibližně 250 g cukru a na mírném ohni necháme cukr zkaramelizovat do krásné zlatohnědé barvy. Poté přidáme do hrnce hrušky, zasypeme skořicí a promícháváme přibližně 20-25min dokud hrušky nezměknou a neodpaří se část tekutiny.

  2. Na závěr přilijeme do hrnce čerstvou šťávu z citronu, smícháme zbývající cukr s pektinem, přidáme do hotové hruškové směsi a ještě krátce povaříme. Plníme do připravených vyvařených sklenic. Zavíčkujeme a sterilizujeme v troubě při teplotě 125°C deset minut. Vyndáme z trouby a obrátíme dnem vzhůru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden