Hrušková s karamelem

Marmelády podle Lucie Klimešová

Účastnice Světového mistrovství marmelád v britském Dalemainu Lucie Klimešová v roce 2016 vybojovala čtyři medaile za své marmelády. Na svém kontě má zhruba třicet netradičních, kterými se můžete inspirovat i vy.

Suroviny na 1,25 kg

Také vás může zajímat ...
  • 1 kg hrušek
  • 300 g cukru
  • 1 čajová lžíce mleté skořice
  • vymačkaná šťáva z 1 citronu
  • 10 g citrusového pektinu

Postup

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce nasypeme přibližně 250 g cukru a na mírném ohni necháme cukr zkaramelizovat do krásné zlatohnědé barvy. Poté přidáme do hrnce hrušky, zasypeme skořicí a promícháváme přibližně 20-25min dokud hrušky nezměknou a neodpaří se část tekutiny.
  2. Na závěr přilijeme do hrnce čerstvou šťávu z citronu, smícháme zbývající cukr s pektinem, přidáme do hotové hruškové směsi a ještě krátce povaříme. Plníme do připravených vyvařených sklenic. Zavíčkujeme a sterilizujeme v troubě při teplotě 125°C deset minut. Vyndáme z trouby a obrátíme dnem vzhůru.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...