Jablíčka v karamelu

Suroviny:

  • 8 větších jablek
  • 8 pevných větviček
  • 225 g másla
  • 240 ml medu
  • 220 g tmavého cukru
  • 400 g kondenzovaného mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • hrst lískových oříšků

Postup:

Do vařící vody v kastrolu ponoříme na pár sekund jablka. Pak je pečlivě osušíme papírovým ubrouskem a necháme vychladnout. Do každého jablka zapíchneme větvičku. Plech vyložíme pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promícháme máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vaříme 25–30 minut. Nepřestáváme míchat, aby se karamel nepřipálil.

Jablka rychle po jednom ponoříme do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobíme oříšky.

Také vás může zajímat ...

Zkuste i jiné polevy, třeba čokoládovou či citronovou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...