Jahodové tiramisu

Suroviny na 4 porce:

50 g dlouhé piškoty

18 cl smetana ke šlehání

250 g tvaroh

Také vás může zajímat ...

250 g mascarpone

10 cl pomerančová šťáva podle chuti

vanilka

pomerančová kůra

2 lžíce cukru

300 g jahod

2 lžíce pomerančové šťávy

2 lžíce koňaku

Postup:

Tvaroh, mascarpone, část šťávy a kůru z pomeranče smícháme s cukrem, přidáme trochu vanilky. Poté po částech opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.

Připravíme si 2litrovou nádobu. Přibližně půlku piškotů dáme na dno, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté přidáme polovinu tvarohového krému. Uhladíme a postup opakujeme. Piškoty, jahody, mascarpone.

Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté dozdobíme kousky jahod.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...