Jak na chutné domácí pizzové těsto?

Suroviny:

  • 40 dkg hladké mouky
  • půl lžičky sušeného droždí
  • špetka soli
  • 2 – 3 lžíce oleje
  • vlažná voda

1. Do větší mísy si přes síto nasejeme 40 dkg hladké mouky. Mísu položíme na váhu, abychom přesně odměřili požadované množství mouky. Poté přisypeme špetku soli a půlku lžičky sušeného droždí. Do směsi přilijeme 2 – 3 lžíce oleje a pomalu přiléváme sklenici vlažné vody. 2. Směs zpracujeme v suché, ale vláčné těsto, které se na vařečce nelepí.

Můžete použít i elektrický hnětač, který vám práci urychlí. Těsto na povrchu mírně posypeme hladkou moukou a překryjeme utěrkou. Těsto necháme kynout na teplém a suchém místě, stačí asi 15 minut. 3. Vykynuté těsto znovu prohněteme a uděláme z něj dva bochánky. Na pomoučené pracovní ploše je rozválíme na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů.

Těsto by mělo být hodně tenké, protože placky v troubě vyběhnou.

Také vás může zajímat ...

Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.

shutterstock_484905154_m

4. Troubu předehřejeme na 240 °C a na pizzu nanese přísady dle vaší chuti a fantazie. Plech s pizzou pak vložíme do rozpálené trouby a pečeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...