Jak udržíte máslo dlouho čerstvé?

Chleba namazaný pravým máslem se špetkou soli a posypaný bylinkami – to milujeme všichni. Jak máslo skladovat, aby bylo stále dobré a dlouho čerstvé?

– Nejlepší je nechat máslo zabalené v původním obalu a ještě ho uzavřít do silnějšího plastového sáčku, protože snadno absorbuje cizí pachy. Použít můžete také uzavíratelnou nádobu.

– Pokud je obal již jednou otevřený, měli byste máslo spotřebovat do tří týdnů.

– Pokud jste máslo nakoupili do zásoby a nemáte v plánu ho v blízké době použít, můžete ho zamrazit. V mrazáku vydrží až rok.

Také vás může zajímat ...

– V ledničce byste měli mít máslo ideálně na druhé poličce shora.

– Kvalitní máslo by mělo obsahovat alespoň 82 procent tuku.

– Pokud kupujete máslo na váhu, tak jako kdysi naše babičky, je nejlepší skladovat ho v hrnku pod vodou. Voda ho drží v chladu a zabraňuje negativním účinkům vzdušného kyslíku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...