Japonské Miso s tofu a shiitake

Suroviny na 4 porce:

8 sušených hub shiitake

2 plátky smaženého tofu

2 čajové lžičky instatního rybího vývaru Dashi

Také vás může zajímat ...

2 polévkové lžíce pasty Miso Shiro

0,8 l vody

Postup:

Houby shiitake namočíme na půl hodiny do vody, aby změkly.Poté je se smaženým tofu nakrájíme na kostičky. Dáme vařit vodu, do které ihned přidáme nakrájené houby a vývar dashi. Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 °C, přidáme pastu miso shiro a necháme rozpustit.

Miso by nemělo projít varem, vypneme tedy při teplotě 90 °C. Nakonec do polévky přidáme smažené tofu a již nevaříme. Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící nebo ji jednoduše pijeme. Potřebné ingredience koupíme běžně u asijských prodejců.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...