Jehněčí kotlety na kalvadosu

Suroviny na 4 porce:

2 cibule

1 petržel

1 sklenka kalvadosu

Také vás může zajímat ...

30 g másla

1 mrkev

6 lžic olivového oleje

12 plátků jehněčí kotlety

1 jablko

50 g cukru krupice

250 ml zeleninového vývaru dle chuti

mletý pepř

sůl

Postup:

Jablko a zeleninu očistíme. Jablko nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkev s petrželí nastrouháme. Vše osmahneme asi na 20 gramech másla se lžičkou olivového oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme čtvrtinou vývaru. Vše zakryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut, než se vývar odpaří. Rozehřejeme druhou pánev. Přidáme zbylé máslo s olejem, vsypeme cukr a vmícháme 2 lžíce kalvadosu.

Mícháme, až vše lehce zkaramelizuje.

Do karamelu přidáme jehněčí kotlety a zprudka je opečeme z obou stran.

Dáváme ale pozor, ať se cukr nepřipálí nebo nezhnědne. Pak vše zastříkneme zbylým kalvadosem, osolíme a opepříme. Kotlety vložíme do trouby pod gril a necháme asi 5–10 minut grilovat. Vypneme a necháme dle potřeby dojít.Jehněčí kotlety na kalvadosu podáváme s připravenou zeleninovou směsí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...