Kalamáry v křupavém těstíčku

Delikátní pochoutka

Kalamáry jsou delikátní pochoutkou. Seženete je ve specializovaných obchodech s čerstvými mořskými rybami.

Ingredience:

  • 6 vykuchaných kalamárů
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • 1,5 dcl bílého vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

Také vás může zajímat ...
  • Odřízneme kalamárům chapadýlka a těla rozkrájíme na menší kousky.
  • Připravíme si těstíčko. Do misky dáme mouku, zalijeme ji vínem, přidáme citronovou šťávu, dvě špetky soli a pepř dle chuti. Nesmí být tuhé ani příliš řídké.
  • Nakrájené kousky naházíme bez ladu a skladu do těstíčka, promícháme a pak už jen smažíme v rozpáleném oleji na pánvi. Nejdříve si však osmažíme chapadla, která neobalujeme, a na oleji nešetříme.
  • Smažíme zhruba 1 až 2 minuty, krásně dozlatova. Rozhodně ale nesmažte déle, jinak by se z kalamárů stala žvýkačka. n Podáváme s omáčkou podle chuti, postačí však i pouze majonéza smíchaná se sladkou kuřecí chilli omáčkou.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

MOJE ŠŤASTNÁ HVĚZDA je připravena na stáncích každou středu. A s ní skutečný život populárních herců, zpěváků, moderátorů či jiných známých celebrit. Moje šťastná hvězda chce nabídnout jen to nejlepší. Nechybí recepty, horoskopy, zajímavosti, rady pro zdraví i krásu i soutěže o lákavé ceny. Časopis pravidelně zařazuje i bonusové několikastránkové přílohy, které jsou zdarma.

Komentáře

...