Můj kousek štěstí

Kančí pečeně na kari

Suroviny na 4 porce:

800 g kančí kýty bez kosti, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžička mouky, 250 ml vývaru, olej, sůl, pepř Polenta: 30 g másla, 185 g kukuřičné krupice, sůl

Postup:

1. Kýtu očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

2. Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a podusíme. Nakonec zahustíme moukou.

3. V menším hrnci rozehřejeme máslo a na mírném plameni orestujeme kukuřičnou krupici. Přilijeme 750 ml vody, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Občas směs zamícháme.

4. Polentu rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak ji krájíme na kousky a servírujeme s kousky masa.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden