Můj kousek štěstí

Kapří hranolky

Příprava: 20 minut, Náročnost: 2, Cena: 20 Kč

Kapří pochoutka pro malé i velké, kterou před léty představil známý kuchař Petr Stupka.

Suroviny na 4 porce:


  • 500 g kapřího masa (filet)

  • 1 velká lžíce škrobové omáčky

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 1 lžička sladké papriky olej na smažení

  • Marináda

  • mistička mletého kmínu

  • mistička mletého zázvoru

  • 5 lžic sojové omáčky

  • 3 stroužky lisovaného česneku sůl


Postup

  1. Filet bez kostí nakrájíme na stejně dlouhé hranolky a necháme v chladničce odpočinout.

  2. Připravíme si marinádu z lisovaného česneku, koření a sójové omáčky. Promíchané kapří hranolky v marinádě a necháme odležet.

  3. Obalíme ve smíchané mouce s paprikou a škrobovou moučkou a smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené hranolky necháme okapat na ubrousku.

  4. Podáváme nejlépe se studenou smetanovou omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden