Kapří hranolky

shutterstock_343069442

Příprava: 20 minut, Náročnost: 2, Cena: 20 Kč

Kapří pochoutka pro malé i velké, kterou před léty představil známý kuchař Petr Stupka.

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...
  • 500 g kapřího masa (filet)
  • 1 velká lžíce škrobové omáčky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky olej na smažení
  • Marináda
  • mistička mletého kmínu
  • mistička mletého zázvoru
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 3 stroužky lisovaného česneku sůl

Postup

  1. Filet bez kostí nakrájíme na stejně dlouhé hranolky a necháme v chladničce odpočinout.
  2. Připravíme si marinádu z lisovaného česneku, koření a sójové omáčky. Promíchané kapří hranolky v marinádě a necháme odležet.
  3. Obalíme ve smíchané mouce s paprikou a škrobovou moučkou a smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené hranolky necháme okapat na ubrousku.
  4. Podáváme nejlépe se studenou smetanovou omáčkou.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...