Kotletka na rozmarýnu

Suroviny na 1 porci:

200 g vepřové krkovice

1 lžička mořské soli

1 snítka rozmarýnu

Také vás může zajímat ...

kuchyňský provázek

Na marinádu:

125 ml světlého piva

125 ml olivového oleje

4 stroužky česneku

6 kuliček černého pepře

1 lžíce dijonská hořčice

1 lžíce rozmarýnu

2 bobkové listy

Postup:

Plát krkovice rozložte na prkénku, po obvodu svažte provázkem. Do misky dejte hořčici, přilijte olej a prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky s podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Zalijte pivem, promíchejte a do marinády ponořte na noc krkovici.

Po 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte chvíli odpočívat, aby při krájení nevytekla šťáva.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...