Kotlíkový guláš z buřtů

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 11 Kč

Guláš, který bez větších problémů připravíte na ohni a rozhodně nebudete zklamaní jeho chutí.

Suroviny na 6 porcí

Také vás může zajímat ...
  • 600 g špekáčků
  • 3 cibule
  • 1 feferonka
  • 2 rajčata
  • 2 větší brambory
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka mletého pepře
  • 500 ml světlého piva
  • ½ lžičky soli 200 ml vody

Postup

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Rajčata a brambory nakrájíme na malé kousky.
  2. V kotlíku, popřípadě v hrnci, rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli. Přidáme papriku a buřty a zprudka je opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme pivo. Osolíme a opepříme.
  3. Vmícháme feferonku a dusíme, až jsou buřty měkké. Průběžně doléváme vodou. Servírujeme posypané na kolečka nakrájenou cibulí.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...