Kuře po italsku

Kuře s rajčaty, bazalkou a černými olivami je opravdu výborný pokrm. Ideální je pro nedělní rodinný oběd.

Suroviny na 4 porce

– 1 chlazené kuře – sůl, mletý černý pepř – olivový olej – 6 stroužků česneku – čerstvý tymián – 2 rajčata – 250 ml bílého suchého vína – 300 ml kuřecího vývaru – 250 g cherry rajčat – 100 g černých oliv bez pecky – čerstvá bazalka.

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Omyté a osušené kuře rozporcujte na osm až deset menších částí – hřbet, stehna (rozdělte je na poloviny), prsa (rozdělte na dvě nebo čtyři části) a křidýlka (rozdělte na poloviny). Ořezy a kostru použijte na vývar.

2. Připravené maso osolte, opepřete a zprudka opečte v pánvi na oleji. Poté maso dejte do mísy a ve stejné pánvi (na výpeku) orestujte na plátky nakrájený česnek a nasekaný tymián.

3. Rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte do pánve. Směs osolte, opepřete a podlijte vínem. Maso vraťte do pánve a podlijte vývarem. Nakonec přidejte na půlky nakrájená cherry rajčata a vše duste pod pokličkou 30 až 40 minut.

4. Těsně před koncem dušení přidejte olivy, na nudličky nasekanou bazalku a pár kapek oleje.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...