Moje chvilka pohody

Kuře po italsku

Kuře s rajčaty, bazalkou a černými olivami je opravdu výborný pokrm. Ideální je pro nedělní rodinný oběd.

Suroviny na 4 porce

- 1 chlazené kuře - sůl, mletý černý pepř - olivový olej - 6 stroužků česneku - čerstvý tymián - 2 rajčata - 250 ml bílého suchého vína - 300 ml kuřecího vývaru - 250 g cherry rajčat - 100 g černých oliv bez pecky - čerstvá bazalka.

Postup

1. Omyté a osušené kuře rozporcujte na osm až deset menších částí – hřbet, stehna (rozdělte je na poloviny), prsa (rozdělte na dvě nebo čtyři části) a křidýlka (rozdělte na poloviny). Ořezy a kostru použijte na vývar.

2. Připravené maso osolte, opepřete a zprudka opečte v pánvi na oleji. Poté maso dejte do mísy a ve stejné pánvi (na výpeku) orestujte na plátky nakrájený česnek a nasekaný tymián.

3. Rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte do pánve. Směs osolte, opepřete a podlijte vínem. Maso vraťte do pánve a podlijte vývarem. Nakonec přidejte na půlky nakrájená cherry rajčata a vše duste pod pokličkou 30 až 40 minut.

4. Těsně před koncem dušení přidejte olivy, na nudličky nasekanou bazalku a pár kapek oleje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden