Kuřecí játra na špejli

Spojení kuřecích jatýrek, slaniny a cibule je prvotřídní. Tento recept si zamilují i ti, kteří jinak vnitřnosti příliš nemusí.

Suroviny na 4 porce

– 500 g kuřecích jater – pepř – 3 cibule – 150 g slaniny – čerstvá petrželka – 1 lžíce olivového oleje – slunečnicový olej na smažení – špejle

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Kuřecí játra omyjte a osušte. Pak je ze všech stran opepřete. Cibule oloupejte a rozkrojte na čtvrtky, pokud jsou velké, ještě je překrojte napůl. Každý kousek jater zabalte do plátku slaniny a střídavě s cibulí napíchněte na špejli.

2. V míse smíchejte nasekanou čerstvou petrželku s olivovým olejem. Připravené špízy v této směsi lehce obalte.

3. Špízy dejte grilovat do trouby nebo je ze všech stran osmažte na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvi při mírném plameni.

4. Podávejte posypané čerstvými bylinkami třeba s pečivem nebo hranolky..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...