Labužnické klopsy

Máte rádi tradiční české karbanátky, čevapčiči, masové kuličky, či klopsy? Skvělé pochoutky z mletého masa si můžete připravit přesně podle vaší chuti.

Suroviny na 4 porce:

2 lžíce mléka
1 sklenka malých kaparů
500 g směsi mletého masa
¼ l vody
2 lžíce másla
1 plechovku drcených rajčat
mletý černý pepř
3 lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
1 vejce
1 střední cibule
1 žemle, sůl

Postup:

Také vás může zajímat ...

1) Žemle namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Žloutek oddělíme od bílku. Namočenou žemli vymačkáme, smícháme s cibulí, bílkem, mletým masem, hořčicí, osolíme a opepříme. Z hmoty tvoříme malé bochánky,které v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Klopsy vyndáme a udržujeme teplé.

2) Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z klopsů. Vody postupně přilijeme asi ¼ litru. Přidáme plechovku rajčat. Žloutek rozkvedláme s mlékem a lehce vmícháme do omáčky, která v tuto chvíli nesmí vařit! Kapary slijeme a přidáme do hotové omáčky. Dosolíme, opepříme podle chuti.

Labužnické klopsy na talíři přeléváme omáčkou s kapary a rajčaty a jako přílohu podáváme vařené brambory či kaši.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...