Letní salát s uzeným tuňákem

Suroviny na 4 porce:

ledový salát nebo hlávkový salát

nakládaná kukuřice

4 rajčata nebo 8 cherry rajčátek

Také vás může zajímat ...

4 papriky bílé

8–12 ředkviček

2 řapíky celeru

2 feferonky

hrst lístků rukoly

2 červené cibule

menší celer

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě

kvalitní olivový olej

sezamová semínka

pepř, bazalka, oregano, yzop

Postup:

1. Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále najemno nakrájenou feferonku (včetně semínek). Poté tuňáka z konzervy.

2. Celer nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme dokřupava na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu – s co nejmenším množstvím oleje z pánve.

3. Nakonec přidáme lístky rukoly, ochutíme směsí koření a lžící panenského olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...