Losos a krémové zapečené brambory

Suroviny:

  • 800 g brambor oloupaných brambor na plátky
  • 120 g crème fraîche nebo 30 % husté zakysané smetany
  • mořská sůl a mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 x 200 g filet z lososa bez kůže
  • 90 g hotového bazalkového pesta
  • 50 g rukoly a koprových lístků

Postup: Troubu předehřejeme na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dáme do větší zapékací nádoby. Poté vše osolíme, opepříme a promícháme. Rozprostřeme ve stejnoměrné vrstvě, pokapeme 1 lžící oleje a pečeme nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové. Lososa pokapeme zbylým olejem, osolíme a opepříme a rozložíme na brambory. Pečeme dalších asi 6 minut.

Pokapeme pestem, ozdobíme rukolou a koprem a podáváme.

Také vás může zajímat ...

Losos je naprosto ideální do letních dnů.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...