Maďarský guláš

Suroviny na 6 – 8 porcí:

1 kg hovězího masa (krk, kližka)

olej

4 velké cibule

Také vás může zajímat ...

vývar nebo bujón

chilli papričky

6 paprik

6 rajčat

6 brambor

sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti)

kmín (drcený či mletý)

sůl

Postup:

  1. Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a soli. Po chvíli zalijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěnou kostkou bujónu, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Poté dochutíme trochou chilli.

2. Než maso úplně změkne, nakrájíme si na větší kousky zeleninu a na menší kostičky brambory. Do gulášového základu přidáme nejdříve papriky a rajčata, a až pustí dostatek šťávy, přisypeme brambory a necháme je pod pokličkou dusit, dokud nezměknou. Na závěr podle chuti dosolíme. Příloha je zbytečná, protože jsou v jídle brambory.

Přesto můžeme přikusovat bílý chléb..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...