Meruňková s badyánem a hřebíčkem

Marmelády podle Lucie Klimešové

Suroviny na 1,25 kg:

  • 1 kg meruněk
  • 300 g cukru
  • 1-2 ks badyánu
  • 5-6 ks hřebíčku
  • vymačkaná šťáva z 1 citronu
  • 10 g citrusového pektinu

Postup

Také vás může zajímat ...
  1. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Nasypeme do hrnce, přidáme koření a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, dokud ovoce nepustí šťávu a nezměkne. Poté přisypeme přibližně 250 g cukru.
  2. Až je cukr rozpuštěný a ovoce dostatečně měkké, ale přitom ve směsi zůstávají kousky ovoce, přilijeme do hrnce čerstvou šťávu z citronu, smícháme zbývající cukr s pektinem, přidáme do hotové směsi a ještě krátce povaříme.
  3. Pro zintenzivnění chuti můžeme ponechat část koření v meruňkové směsi, zbytek vyndáme. Ještě horké plníme do připravených vyvařených sklenic. Zavíčkujeme a sterilizujeme v troubě při teplotě 125°C deset minut. Vyndáme z trouby a obrátíme dnem vzhůru.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...