Meruňkový džem s pomerančem

shutterstock_78721810

Není nad domácí marmeládu. Výborně chutná s máslem na chlebu, lívancích i v bílém jogurtu.

Suroviny – 16 meruněk – 2 pomeranče – 240 g želírovacího cukru – špetka skořice – 1 lžička mleté vanilky – kyselina citronová

Postup

1. Meruňky pořádně umyjte pod tekoucí vodou. Osušte je, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Vložte je do rendlíku.

Také vás může zajímat ...

2. Z pomerančů vymačkejte šťávu a přilijte ji k meruňkám. Přisypte necelou polovinu želírovacího cukru, skořici a mletou vanilku. Částečně rozmixujte ponorným mixérem a přiveďte k varu. Po asi 4 minutách udělejte želírovací zkoušku. Když ztuhne, plňte do skleniček. Když je tuhá málo, přidejte kyselinu citronovou (asi lžičku).

3. Sklenice naplňte džemem až po okraj, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte tak asi 15 minut, pak otočte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...