Nanuk s pusinkami

Tak trochu jiná zmrzlina

Malinovému dezertu zjemněnému sněhovými pusinkami nikdo nedokáže odolat.

Ingredience:

  • 2 bílky S 140 g cukru krupice
  • špetka soli
  • větší nanuk (např. Pegas) S hrst čerstvých malin
  • 30 g čokolády na vaření nebo marmeláda

Postup:

Také vás může zajímat ...
  • Bílky se špetkou soli šlehejte, dokud se nezačne tvořit hustá pěna. Potom postupně přidávejte cukr a vyšlehejte do pevného sněhu.
  • Připravte si plech, vyložte ho papírem na pečení a lžičkou nebo cukrářským sáčkem vytvořte pusinky s ostrou špičkou, ale takové, aby se neohýbaly. Pusinky pečte na 120 stupňů v předem vyhřáté troubě.
  • Na talíř položte nanuk a rozehřátou čokoládou, nemáte-li tak marmeládou, přilepte na povrch zmrzliny pusinky. Pak ozdobte čerstvými malinami. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

MOJE ŠŤASTNÁ HVĚZDA je připravena na stáncích každou středu. A s ní skutečný život populárních herců, zpěváků, moderátorů či jiných známých celebrit. Moje šťastná hvězda chce nabídnout jen to nejlepší. Nechybí recepty, horoskopy, zajímavosti, rady pro zdraví i krásu i soutěže o lákavé ceny. Časopis pravidelně zařazuje i bonusové několikastránkové přílohy, které jsou zdarma.

Komentáře

...