Můj kousek štěstí

Okoun na zelenině

Příprava: 50 minut, Náročnost: 1, Cena: 30 Kč Česká dravá ryba s velice zajímavou chutí, jejíž maso se dá postavit na stejnou úroveň jako je losos.

Suroviny na 2 porce:


  • 1 okoun

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 70 g másla

  • 300 g rajčat

  • 1 malou mladou cuketu

  • 2 stroužky česneku

  • 1 snítka petržele

  • špetka pepře

  • ½  lžičky soli


Postup:

  1. Okouna opláchneme a uděláme z něj filety, ty osušíme, pak pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací misky, zakryjeme alobalem, dáme do ledničky asi tak na 20 minut do chladničky.

  2. Mezitím si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Rajčata rozpůlíme, cuketu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a na másla orestujeme na pánvi. 3.      Vychlazené filety přelijeme ještě horkou směsí a dáme zhruba na 20 minut péct di předehřáté trouby zhruba na 20 minut při teplotě 200 °C..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden