Okoun na zelenině

shutterstock_90100390

Příprava: 50 minut, Náročnost: 1, Cena: 30 Kč Česká dravá ryba s velice zajímavou chutí, jejíž maso se dá postavit na stejnou úroveň jako je losos.

Suroviny na 2 porce:

  • 1 okoun
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 70 g másla
  • 300 g rajčat
  • 1 malou mladou cuketu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka petržele
  • špetka pepře
  • ½ lžičky soli

Postup:

Také vás může zajímat ...
  1. Okouna opláchneme a uděláme z něj filety, ty osušíme, pak pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací misky, zakryjeme alobalem, dáme do ledničky asi tak na 20 minut do chladničky.
  2. Mezitím si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Rajčata rozpůlíme, cuketu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a na másla orestujeme na pánvi. 3. Vychlazené filety přelijeme ještě horkou směsí a dáme zhruba na 20 minut péct di předehřáté trouby zhruba na 20 minut při teplotě 200 °C..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...