Opečené koule na špejli

Masové kuličky jsou skvělé a dají se připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tuto atraktivní špízovou variantu.

Suroviny na 4 porce – 400 g mletého vepřového masa – 6 stroužků česneku – 1 lžička grilovacího koření – špetka strouhaného muškátového oříšku – sůl, pepř – hladká mouka – slunečnicový olej – 1 červená cibule – 2 rajčata

Postup

1. Ve větší míse promíchejte mleté maso s oloupaným a prolisovaným česnekem. Přidejte strouhaný muškátový oříšek a grilovací koření (nejlépe to, které je speciálně pro vepřové maso). Podle chuti osolte a opepřete.

Také vás může zajímat ...

2. Ze směsi tvarujte navlhčenýma rukama kuličky o průměru asi 3 cm a zlehka je obalte v hladké mouce. Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozpalte slunečnicový olej a kuličky v něm osmažte ze všech stran do zlatohněda.

3. Hotové kuličky pokládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Poté je střídavě s cibulí a rajčaty pokrájenými na kolečka napichujte na špejli. Servírujte s omáčkami nebo dresinky a pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...