Moje chvilka pohody

Ořechový dort se skořicí

Ořechový dezert s jemnou příchutí skořicového krému rozvášní všechny chuťové buňky. Věřte, že mu nikdo neodolá.

Suroviny

Na těsto - 6 vajec - 7 lžic krupicového cukru - 7 lžic polohrubé mouky - 3 lžíce slunečnicového oleje - ½ balení prášku do pečiva - 7 lžic mletých lískových ořechů - máslo a mouka na formu

Na krém - 500 ml smetany ke šlehání - 2 ztužovače šlehačky - ½ plechovky kondenzovaného mléka - 1 lžička skořice - 100 g mletých lískových ořechů na posyp

Postup

1. Na těsto ušlehejte bílky spolu s cukrem na pevný sníh. Do sněhu přimíchejte žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a dejte péct při 170 °C asi na 25 minut.

2. Na krém vyšlehejte smetany ke šlehání spolu se ztužovači a skořicí. Pak přimíchejte uvařené kondenzované mléko.

3. Vychladlý korpus podélně rozkrojte, namažte krémem a slepte. Zbytek krému rozetřete na vršek dortu a posypte mletými ořechy. Dejte vychladit na alespoň 4 hodiny do lednice.

4. Před podáváním můžete dort ozdobit šlehačkou a lískovými ořechy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden