Pařížské makronky

Makronky patří mezi nejúžasnější moderní cukrářské výrobky. Nejlepší jsou s kávovým krémem.

Suroviny

Na těsto – 100 g mandlové mouky – 100 g moučkového cukru – 1 lžíce mleté kávy – 2 bílky – 50 g krupicového cukru – cukrářské sáčky s kulatou špičkou

Na krém – 100 g bílé čokolády – 20 ml zchladlé silné kávy – 70 ml smetany ke šlehání

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Mandlovou mouku promíchejte s moučkovým cukrem a mletou kávou. Směs prosejte přes sítko, aby byla co nejjemnější. Bílky vyšlehejte, a jakmile začnou nabývat, začněte postupně přisypávat krupicový cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud bílky nezačnou tvořit tuhé špičky. Do sněhu přisypte polovinu množství moučné směsi a gumovou stěrkou ji lehce vmíchejte.

Až uvidíte suchá místa, přisypávejte zbytek moučné směsi a lehce míchejte, dokud se těsto netáhne.

2. Těstem naplňte cukrářské sáčky a na plech stříkejte malá kolečka o průměru asi 3 cm. Plechem bouchněte o stůl, aby se z těsta odstranily bublinky. Makronky nechte asi 30 minut zaschnout, při lehkém doteku prstem nesmějí lepit. V troubě vyhřáté na 160 °C je pečte asi 10 minut.

3. Připravte si krém. Čokoládu rozlámejte do mísy a přilijte kávu. Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji do mísy. Nechte pár minut odpočinout a pak krém pořádně vyšlehejte metlou. Vychladlým krémem slepujte upečené makronky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...