Pečená jatýrka se šalotkou

Máte rádi jatýrka? Tak vyzkoušejte nás úžasný recept!

Suroviny na 4 porce:

400 g husích jater

80 g uzeného špeku

Také vás může zajímat ...

200 ml portského vína

120 g sušených švestek

na kolečka pokrájená šalotka

sůl, pepř

bylinky na ozdobu

Postup:

Husí játra opečeme na pánvi současně s tenkými plátky špeku. Upečená játra i slaninu opatrně vyjmeme a dáme na chviličku odpočinout na talíř. Teprve potom je mírně osolíme. Ve výpeku zprudka orestujeme švestičky a zakápneme je portským. Důkladně promícháme. Na talíře servírujeme kusy jater, na ně poklademe špekové lupínky, šalotku a ozdobíme bylinkami.

Doplníme několika lžičkami sosu se švestičkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...