Můj čas na kafíčko

Pečená jatýrka se šalotkou

Máte rádi jatýrka? Tak vyzkoušejte nás úžasný recept!

Suroviny na 4 porce:

400 g husích jater

80 g uzeného špeku

200 ml portského vína

120 g sušených švestek

na kolečka pokrájená šalotka

sůl, pepř

bylinky na ozdobu

Postup:

Husí játra opečeme na pánvi současně s tenkými plátky špeku. Upečená játra i slaninu opatrně vyjmeme a dáme na chviličku odpočinout na talíř. Teprve potom je mírně osolíme. Ve výpeku zprudka orestujeme švestičky a zakápneme je portským. Důkladně promícháme. Na talíře servírujeme kusy jater, na ně poklademe špekové lupínky, šalotku a ozdobíme bylinkami.
Doplníme několika lžičkami sosu se švestičkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden